Om

Frode Johansen

Frode Johansen er sanger og låtskriver fra Jessheim. Han synger på norsk med det sosiale og mellommenneskelige som gjennomgangstema.

Frode Johansen startet sin musikalske karriere som pub-trubadur da han som 16-åring forsov seg til tverrfaglig eksamen på kokkeskolen. Han platedebuterte med egne låter i 2013 og har siden vært en av de mest hardtarbeidende undergrunnsartistene i Norge.

Han har spilt over 150 konserter i året de siste ti årene, og han har fått strålende anmeldelser i både lokal og riksdekkende media.

Frode Johansen har gitt ut 8 album og flere singler.

I ungdommen var han med i undergrunnsbevegelsen som senere skulle bli til norsk heavy metal. Bandet hans – Black Lightning – besto av originalmedlemmene til det som noen ganske få år senere skulle bli Dimmu Borgir. 

Men Frode likte også Bruce Springsteen, Crosby, Stills & Nash, og The Eagles. Og Åge Aleksandersen. Samtidig som han hadde Mayhem-demoer på kassett, og var med i gategjengen Rebels; med skinnjakke med olavest utenpå, og med Guns’n Roses’ «Appetite For Destruction» som bibel. 

Det er dette som har gitt den sammensatte artisten vi ser i dag: Den indre kampen mellom rock og folk